SANAYİ SİCİL´E KAYIT HK.

Sayın Üyemiz;  Son günlerde .

T.C.

İSTANBUL VALİLİĞİ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’den

6948 Sayılı Sanayii Sicil Kanununun 2’nci maddesi gereği sanayi işleri ile iştigal eden işletmelerin 2 (iki) ay içinde sanayi siciline kayıt ettirilmesi zorunludur. Kayıt ettirilmeyenler hakkında Kanununun 9.uncu maddesi uyarınca idari para cezası uygulanmaktadır. Denmektedir.

Odamızın gerek Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü  gerekse TESK ile yapılan görüşmeler neticesinde kayıt’ın zorunlu olduğu ve aidat ya da para almak için yapılmadığı sanayi işletmelerini kayıt altına almak olduğunu belirtmişlerdir.

KAYIT OLMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ ŞARTLAR GEREKMEKTEDİR:

1.Sanayi Siciline kayıt için; www.sanayil.gov.tr  adresinden e-hizmetler bölümünde bulunan sanayi sicil bilgi sistemine elektronik ortamda kayıt yapmanız. Kayıt yapılacak bilgiler Kapasite Raporundaki bilgiler olmak zorundadır. (Kapasite Raporunu Odanızdan Alabilirsiniz.Bilgi İçin Oda Genel Sekreteri Savaş GÜRLER’den bilgi alabilirsiniz.)

2.Kapasite Raporu Sureti

3.Kuruluş Gazetesi (En son olanı Esnaf Sicil Müdürlüğünden alabilirsiniz.)

4.Dilekçe ile
Tel: (212) 514 10 80-81-82-83-84
Fax: (212) 514 10 94 - 512 63 89   adresine giderek kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

Sanayi Sicil Belgesi ile ilgili bilgi için TESK tarafından odamıza gönderilmiş olan yazıyı aşağıda hizmetinize sunulmuştur. İlgili link’i tıklayarak. Yayınlanan genelgeyi okumanızı önemle rica ederiz.

www.tesk.org.tr/tr/online/genelge/resimler/87995a052013073.pdf

SON KAYIT OLAN ÜYELER :